Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 1/17

Hollolassa 12.02.2017

Hyvä Mentu-suvun jäsen

Olemme aloittaneet isänmaamme juhlavuoden, kulukoon se teillä kaikilla onnellisissa merkeissä!

Hallitus päätti kokouksessaan neljäntenä päivänä helmikuuta julistaa kirjoituskilpailun sukuumme kuuluville. Otsikko on: Päiväni 100-vuotiaassa Suomessa.

Kirjoita siis muistiin yhden päivän tapahtumat, onko se kenties syntymäpäiväsi tai jokin muu merkittävä päivä tai ihan tavallinen arki. Voit kertoa toiveistasi kyseiselle päivälle, toteutuivatko ne ja millaisia tunteita päivä herätti.

Myös tarinat päivän aikana nautituista aterioista, omasta ja naapurinkin pukeutumisesta kannattaa kertoa että saamme mahdollisimman kattavan kuvan elämästä nykypäivänä.

Tarkoituksena on kerätä ajankuvauksia nykyajan Suomesta, kirjoitelmat arkistoidaan ja voi olla, että tutkijat sadan vuoden päästä kiittävät kirjoittajia. Samalla keräämme aineistoa tulevaa kirjaamme varten.

Allekirjoita kirjoitelmasi nimimerkillä, liitä mukaan suljettu kirjekuori, jonka päällä on nimimerkkisi ja sisällä oikea nimesi ja yhteystietosi, mainitse myös saako kirjoituksesi julkaista.

Hallitus lisättynä yhdellä ulkopuolisella henkilöllä valitsee kolme kirjoitelmaa, jotka palkitaan seuraavassa sukukokouksessa.

Kilpailuaika päättyy tämän vuoden lopussa 31.12.2017. Lähetä kirjoituksesi joko Marja-Liisa Lumaja, Heinäsuontie 347, 16500 Herrala, tai Merja Luukkonen, Rajametsäntie 35 a 6, 00630 Helsinki.

Vaikka otsikko on tuo, se ei rajaa pois ulkomailla asuvia sukuumme kuuluvia, siis kaikki tekemään muistiinpanoja!

Muistutus jäsenmaksusta: Jäsenmaksu on edelleen 10€/henkilö vuodessa.  Sen voi maksaa seuramme tilille FI70 1626 3500 0359 40, ulkomaisilta tileiltä maksettaessa tarvitaan lisäksi BIC-koodi: NDEAFIHH.

Edelleen toivomme myös tietoja muutoksista syntyneistä ja kuolleista sekä sukuun liittyneistä. Myös muuttuneet osoitetiedot olisi hyvä saada ajan tasalle, näin myös kirjeemme löytävät oikeaan osoitteeseen. Tiedot voi lähettää edellisten postiosoitteiden lisäksi sähköpostissa marjal.lumaja@dnainternet.net tai merja.luukkonen@ilmarinen.fi  tai ari@mentu.fi

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen

Jäsenkirje    2/2016

Hyvä Mentu-suvun jäsen

Vuosi 2017 on isänmaamme juhlavuosi, jolloin katsomme sekä taaksepäin historiaan, että tulevaisuuteen. Kun ajattelemme elämää 100 vuotta sitten, emme tietäisi paljonkaan tavallisen ihmisen toimista, ellei löytyisi kirjeitä ja päiväkirjoja, joissa kerrotaan jokapäiväisistä asioista. Nyt meidän on ajateltava tulevia sukupolvia ja merkittävä muistiin vähäpätöisiltäkin tuntuvia tapahtumia.

Väitetään, että kerran nettiin kirjoitettu ei häviä koskaan, saattaa silti löytyä deletenappula, jolla tuo tieto katoaa. Jos jotakin on myös paperilla painettuna tai käsin kirjoitettuna, voi tulevaisuuden historian kirjoittaja tai kansatieteilijä löytää sen ja olla ikionnellinen.

Haastankin teidät kaikki kirjoittamaan muistiin ensi vuoden aikana yhden päivän tapahtumat aamusta iltaan. Päivä voi olla tavallinen arkipäivä tai päivä, jolloin tapahtuu jotain erityistä. Tekstiin on hyvä merkitä päivämäärä ja toivon lupaa, että nuo tarinat voidaan liittää seuraavaan kirjaamme.

Maire Uosukainen on tehnyt suuren työn sukumme tutkimuksessa. 1900-luvun alkuun asti tiedot ovat varsin kattavat, arkistoista ei varmaan enää kovin paljon uutta löydy. Ongelmana ovat myöhemmät tiedot. Sukututkija ei enää pääse helposti tutkimaan kirkonkirjoja ja seurakunnilta pyydetyt tiedot maksavat entistä enemmän. Siksi on tärkeää, että itse olemme aktiivisia ja kokoamme tiedot yhteen. Viime kirjeen mukana oli sukututkimus lomake, jonka avulla se on helppo tehdä.

On käynyt ilmi, että sukumme jäsenet ovat muuttaneet tai sähköpostiosoite on muuttunut ja viestimme ei ole tavoittanut heitä. Toivonkin, että Sinä, joka saat nyt jäsenkirjeen tarkistat, että läheisesi on saanut ja tulevaisuudessa saa kirjeen.

Jäsenkirjeen lähetämme edelleen kaikille, joiden sähköpostiosoite on tiedossa. Kirjepostina sen lähetämme jäsenmaksun maksaneille, joilla ei ole sähköpostia. Varmistathan, että jatkossakin saat kirjeen.

Jäsenmaksu on edelleen 10 euroa henkilö/vuosi. Jos et ole vielä maksanut, sen voi tehdä tilille no FI70 1626 3500 0359 40 , ulkomaisilta tileiltä maksettaessa BIG-koodi on NDEAFIHH. Saajana on Mentujen sukuseura, ensi vuoden maksun voit määrätä erääntyväksi tammikuusta alkaen.

Hallitus aloittaa ensi vuonna seuraavan sukukokouksen valmistelut ja toivoo saavansa ehdotuksia niin kokouksen järjestelyihin kuin toimintaamme. Pienikin ajatus voi olla alkuna suurelle edistysaskeleelle.

Lopuksi kiitän teitä kuluneesta vuodesta ja toivon teille rauhallista ja riemullista joulun aikaa!

Marja-Liisa Lumaja

Linkit jäsenkirjeisiin: